Trainingen en workshops

Workshop ‘het obstakel dat huiswerk heet’ (voor ouders)

Als ouder wil je je kind graag helpen met huiswerk plannen, zeker als je kind daar zelf mee worstelt. Maar hoe begeleid je je kind hierbij? Hoe leer je je kind zélf plannen? Hoe zorg je ervoor dat je het niet overneemt? En hoe hou je je hulp positief zodat je je geen ‘agent’ voelt?

Speciaal voor ouders is er de workshop ‘het obstakel dat huiswerk heet’, waarin we op die vragen ingaan.

Tarief:

€25,- incl. hand-out (€40,- per stel).

De eerstvolgende workshop wordt georganiseerd op dinsdag 8 maart 2022 van 19:30 uur tot 22:00 uur.

Je kunt je via deze link opgeven.

Workshop ‘werken aan executieve vaardigheden voor professionals’.

Gedrag van kinderen vertelt je iets. Een van de manieren waarop je naar gedrag kunt kijken, is door de bril van de executieve functies.

Executieve functies (ook wel regelfuncties) zijn de processen in je hersens die het denken en het gedrag aansturen. Ze stellen je in staat om bijvoorbeeld te kunnen plannen, zelfcontrole te hebben en je emoties te reguleren. Je hebt deze functies nodig om je leven te structureren én om goed te kunnen leren. Leren leren Schiedam heeft nu een workshop ontwikkeld waarbij je als professional werkvormen leert om kinderen te helpen bij het ontwikkelen van de executieve functies. Deze workshop is geschikt voor scholen, zzp’ers in het onderwijs of kindercoaches.

Je kunt kiezen voor een dagworkshop of een werkvormenworkshop:

Dagworkshop ‘Executieve functies voor professionals en werken met de gesprekskaarten’. Tijdens het ochtendprogramma krijg je theoretische kennis. Tijdens de middag krijg je werkvormen aangeboden om te werken met de gesprekskaarten en oefen je hiermee.

Werkvormenworkshop ‘Werken met de gesprekskaarten executieve functies’. In deze workshop leer je te werken met de gesprekskaarten executieve functies, om zo de ontwikkeling van deze functies bij kinderen te stimuleren.

Tarief:

€197,- voor de dagworkshop, exclusief de gesprekskaarten, hulpkaarten bij gesprekken, het executieve-functies-spel en het doelenpakket.

€97,- voor de werkvormenworkshop van 3 uur, exclusief bovenstaande materialen.

De eerstvolgende dagworkshop is gepland op zaterdag 26 maart 2022 van 10:00 uur tot 16:30 uur.

Er geldt voor de snelle beslisser een vroegboekkorting van €15,- tot 1 januari 2022.

Opgave kan via deze link.

De eerstvolgende werkvormenworkshop (dagdeel) is gepland op 14 januari 2022 van 9:30 uur tot 13:00 uur.

Er geldt tot 15 november a.s. een vroegboekkorting van €15,-

Je kunt je opgeven met deze link.