Mijn blogs

Informatie, praktische tips en bemoediging: daar kun je op rekenen in mijn blogs. De blogs schreef ik voor Go-Kids Deventer/Salland.

Doe eens een boekje open over autisme

Hoe het lezen van een boek kan helpen bij het omgaan met autisme, ontdekte ik zelf vlak nadat mijn zoon de diagnose autisme kreeg. Het kan je helpen te accepteren wat er aan de hand is en makkelijker je problemen het hoofd te bieden. In deze blog deel ik 4 boekentips die je op weg kunnen helpen. 

Waarom een goed compliment niet uit de ‘applausmachine’ komt

Complimentjes geven is één van de krachtigste manieren om je kind te helpen groeien. Maar dan moet je ze wel op de juiste manier geven. Dat wil zeggen: oprecht, gericht op groei en met aandacht voor de inzet van je kind.

Ga eens oefenen met je kind

10 minuutjes per dag maar, oefenen met lezen. Het leek zo´n makkelijke vraag van de leerkracht. Maar als ouder zit je in tweestrijd: je kind verder helpen of met rust laten? Want je kind wíl niet lezen. In deze blog deel ik 5 tips hoe je met je kind kunt oefenen én een positieve sfeer behoudt.

Past ASS in de klas?

Een fijne schoolplek vinden voor kinderen met ASS is topsport, zéker nu die zoveel mogelijk naar ‘gewone’ klassen gaan. Topsport voor het kind, dat dagelijks worstelt met alles wat school van hem of haar vraagt. Voor de leerkracht, die nog 30 andere leerlingen heeft.  En voor de ouders, op zoek naar informatie en een goede plek voor hun kind.  Wat er nodig is om dit samen op te pakken, lees je in mijn blog.

Op de drempel van de brugklas

Als je kind naar de brugklas gaat is dat niet alleen spannend voor je kind. Ook als ouder ga je een nieuwe fase in. Tussen loslaten en willen beschermen, en met een nieuwe rol nu je kind langzaam puber wordt. In deze blog geef ik tips voor hoe je als ouder met deze uitdagingen om kan gaan.

Weet jij wel wat dyslexie met mij doet?

Het zelfvertrouwen van kinderen met dyslexie kan flink aangetast zijn. Het gevoel van falen kan zover gaan dat je kind niks meer met school te maken wil hebben, een black-out krijgt, in zijn broek plast of overcompenseert door hard te werken en een burn-out krijgt. In deze blog ga ik dieper in op hoe je het zelfvertrouwen van je kind kunt vergroten.