Actief leren leren (bovenbouw, havo, vwo en gymnasium)

Wie in de bovenbouw komt, zal het herkennen: er wordt meer van je verwacht. Je hebt nu een profiel gekozen, gaat aan de slag met het profielwerkstuk en ook het examen komt dichterbij. Dit betekent dat je actief met grote hoeveelheden leerstof aan de slag moet en ook veel stof én vaardigheden moet beheersen.

De vakken worden moeilijker en het draait steeds meer om inzicht en toepassen van de leerstof. Niet zo gek dat dat ook nieuwe uitdagingen geeft! 

In de cursus ‘actief leren’ gaan we met die uitdagingen aan de slag. In 6 lessen van een uur kijken we naar hoe je leren nu aanpakt, waar je tegenaan loopt, wat je wilt bereiken en wat je over leren en je eigen leervaardigheden denkt. Je krijgt inzicht in je eigen kwaliteiten en vaardigheden, kijkt naar je mindset en leert reflecteren met behulp van de STARR-methode. Ook maak je een persoonlijk leerplan waarin we concreet maken hoe jij je leerdoelen kunt bereiken. Daarnaast doe je een aantal vaardigheden op, zoals het maken van goede aantekeningen en samenvattingen, het goed voorbereiden van toetsen en het opbouwen van een profielwerkstuk.

De cursus is bedoeld voor jongeren in de bovenbouw van havo tot en met gymnasium.

Tarief: de cursus is €295,- inclusief alle benodigde materialen

De startdatum van de eerstvolgende cursus vind je in de agenda.

Opgeven kan via deze link