Alle teksten de baas

Het is misschien wel de belangrijkste vaardigheid voor leren: begrijpend lezen. Je hebt het nodig voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis of zelfs verhaaltjessommen bij rekenen. Alleen een tekst kunnen lezen is dan niet genoeg. Want een tekst lezen, is nog niet een tekst begrijpen.

Hiervoor is het nodig om verbanden te snappen tussen zinnen, alinea’s en hoofdstukken. Om hoofd- en bijzaken te onderscheiden. En om te kunnen samenvatten. Als je kind moeite heeft met die dingen en snel het overzicht in een tekst kwijtraakt, dan is deze cursus begrijpend lezen een uitkomst.

In zes lessen van 75 minuten gaan we precies met al die vaardigheden aan de slag: samenvatten, verbanden ontdekken, overzicht maken van een tekst en vragen over een tekst kunnen beantwoorden. Ook staan we stil bij hoe je kind leert en leest. In een handig stappenplan van 6 stappen, leert je kind de nodige tools om alle teksten de baas te zijn. Elke stap is direct toe te passen op school. Zo merkt je kind snel dat het leren makkelijker gaat!

De cursus wordt gegeven in groepjes van maximaal 4 leerlingen en is geschikt voor kinderen in groep 6, 7, 8 en de brugklas. Kinderen uit groep 8 en de brugklas vormen een aparte groep. Hierin worden andere teksten en andere lesstof behandeld, en ligt de focus meer op samenvatten. De cursus is €255,- inclusief al het lesmateriaal.

Het is ook mogelijk het stappenplan in een individueel traject te leren.  

De volgende cursus voor kinderen vanaf groep 6 start op vrijdag 6 oktober om 16:00 uur

Je kunt je opgeven via deze link.