Snel leren = leuk leren

Die eerste weken gaan altijd nog wel. Maar naarmate het blok vordert, krijgt je kind steeds meer moeite met het leren. Huiswerk is niet op tijd af, het lukt maar niet om de stof goed op te nemen en de dreiging van de aankomende toetsweek zorgt voor extra stress. Aan de motivatie ligt het niet: je kind wíl echt wel aan de slag gaan. Maar hoe?

In de cursus ‘snel leren = leuk leren’ geef ik kinderen de tools die ze nodig hebben om met meer plezier en meer gemak te leren. Want school is écht leuker als al je inzet beloond wordt! In zes lessen gaan we aan de slag met vragen als:

  • Hoe plan ik mijn proefwerkweek?
  • Hoe kan ik mijn huiswerk het beste aanpakken?
  • Hoe leer ik voor een proefwerk?
  • Hoe onthoud ik beter wat ik gelezen heb?

In kleine groepjes (van 3-4 personen) komen deze vragen aan bod, zodat je kind voortaan zonder problemen en vol zelfvertrouwen huiswerk doet, leert en toetsen maakt. De cursus is geschikt voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Er zijn twee varianten: voor vmbo-tl en hoger, en voor vmbo (bbl, kgl en gl). In die tweede cursus is extra aandacht voor visueel plannen, met gebruik van kleuren en symbolen.

Tarief: de cursus is €295,- inclusief alle materialen.

De eerstvolgende cursus is speciaal voor brugklassers en start op woensdag 27 september om 16:00 uur.

Je kunt je hier aanmelden voor de cursus.