Cursussen en workshops

Naast individuele trajecten, verzorg ik een aantal cursussen. In kleine groepjes gaan we aan de slag met één van de leerobstakels. Alle cursussen zijn ook geschikt voor kinderen met dyslexie.

Cursus misgelopen? Elke cursus komt meerdere keren per jaar terug. In de agenda kun je zien wanneer de cursussen gepland zijn.

Soms is het voor een kind minder aangenaam om de cursus in groepsverband te volgen. In veel gevallen is het ook mogelijk om de cursus individueel te doen.

De cursussen die ik aanbied zijn:

Alle teksten de baas

Het is misschien wel de belangrijkste vaardigheid voor leren: begrijpend lezen. Je hebt het nodig voor vakken als aardrijkskunde, geschiedenis of zelfs verhaaltjessommen bij rekenen. Alleen een tekst kunnen lezen is dan niet genoeg. Want een tekst lezen, is nog niet een tekst begrijpen.

Regel je werkwoordspelling (online)

‘Leer kinderen niet meer over spelling dan voor spellen nodig is.’

Na jarenlange ervaring met kinderen met dyslexie is dit het uitgangspunt voor mijn spellingbegeleiding. En dus ook voor deze online training speciaal voor kinderen die nog moeite hebben van werkwoorden.

Op weg naar de brugklas

De overgang van de basisschool naar de middelbare school is nogal groot. Was je kind eerst de oudste van school, ineens is het de jongste en moet het veel zelfstandiger aan de slag. Huiswerk maken, verslagen schrijven, leren voor toetsen: allemaal dingen die het zelf moet kunnen oppakken. Dat kan de nodige stress en onzekerheid geven.

Snel leren = leuk leren (onderbouw voortgezet onderwijs)

Die eerste weken gaan altijd nog wel. Maar naarmate het blok vordert, krijgt je kind steeds meer moeite met het leren. Huiswerk is niet op tijd af, het lukt maar niet om de stof goed op te nemen en de dreiging van de aankomende toetsweek zorgt voor extra stress. Aan de motivatie ligt het niet: je kind wíl echt wel aan de slag gaan. Maar hoe?

Actief leren leren (bovenbouw havo, vwo en gymnasium)

Wie in de bovenbouw komt, zal het herkennen: er wordt meer van je verwacht. Je hebt nu een profiel gekozen, gaat aan de slag met het profielwerkstuk en ook het examen komt dichterbij. Dit betekent dat je actief met grote hoeveelheden leerstof aan de slag moet en ook veel stof én vaardigheden moet beheersen, maar hoe?

Snel & actief leren (vanaf klas 3 Havo, vwo, gymnasium en MBO-studenten)

Twijfel je welke cursus het meest passend is? In de combi-cursus ‘Snel & actief leren’ krijg je in 9 lessen de belangrijkste onderdelen uit ‘Snel leren = leuk leren en ‘Actief leren leren’, waardoor je straks succesvol je schoolloopbaan kunt voortzetten.

Workshop examenweken plannen

Examenweken zijn altijd spannend. Maar wie moeite heeft met huiswerk plannen en leren, zal extra druk voelen in die weken. In deze cursus gaan we actief aan de slag om van het examen het feestje te maken dat het behoord te zijn.