Agenda:

'Op weg naar de brugklas' (3 lessen) voor kinderen in groep 8. Data: vrijdag 14, 21 en 28 juni van 14:45 uur  tot 16:00 uur.

 

 

 

 

 

 

"Eén van de positieve effecten van de begeleiding was dat wij enige afstand hebben kunnen nemen. Wij helpen onze dochter nu als ze geholpen wil worden in plaats van haar steeds te controleren of ze haar huiswerk al gedaan heeft. De begeleiding heeft ons alle drie goed gedaan. Met vertrouwen zien we de komende toetsweek tegemoet.'"(Ouder van 3e klas V.O. leerling).

"In de 2e klas ben ik van 5 naar 0 tekorten gegaan dankzij deze hulp." (leerling, 14 jaar)

Voor wie is 'Snel leren = leuk leren' en wat doe je in de cursus?

Het kunnen plannen en organiseren van taken zijn essentiële vaardigheden voor een succesvolle schoolloopbaan. De cursus helpt je om leren leuker, sneller en effectiever te maken. Er zijn 3 concepten ontwikkeld passend bij verschillende groepen jongeren. 

'Snel leren = leuk leren' is bedoeld voor jongeren vanaf VMBO-TL. Je krijgt antwoord op vragen als:

  • Hoe pak ik het beste mijn huiswerk aan?
  • Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk op?
  • Hoe leer ik sneller lezen en tegelijkertijd beter onthouden?

De cursus bestaat uit 6 lessen van één uur en wordt gegeven in groepen van 3-4 personen. Je leert er snellezen, plannen en organiseren, samenvatten met mindmaps en geheugentechnieken toepassen.

'Snel leren = leuk leren-VMBO' is speciaal ontwikkeld voor jongeren van het VMBO (BBL, KGL en GL). Het verschil met de hierboven beschreven cursus is dat je visueel leert plannen. Al het huiswerk wordt overzichtelijk in een huiswerkschema gezet en visueel ondersteunt door het gebruik van kleuren en symbolen voor de verschillende soorten huiswerk en verschillende vakken. 

'Op weg naar de brugklas' is bedoeld voor leerlingen van groep 7/8 en de startende brugklasser. Je gaat alvast aan de slag om goed te leren leren en bent zo beter voorbereid op het voortgezet onderwijs. In drie lessen leer je je agenda gebruiken en bijhouden, focuslezen, de eerste stappen van het samenvatten met mindmaps, woordjes en begrippen leren. Je kunt deze cursus ook gebruiken als een introductie op de cursus 'Snel leren = leuk leren'.

Waarom is de cursus geschikt voor jongeren met dyslexie?

De cursus biedt deze jongeren een aantal handige strategieën zoals het leren van adequate woordleertechnieken en het kunnen toepassen van een gestructureerde aanpak van huiswerk. Tijdens de cursus leer je snellezen, waardoor je meerdere woorden tegelijk gaat lezen. Hierdoor gaat het lezen veel sneller. Ook leer je samenvatten met mindmaps. Voor jongeren met dyslexie kan het werken met mindmaps een uitkomst zijn, omdat ze veelal moeite hebben met geschreven aantekeningen en samenvattingen. Door beide technieken te combineren ben je in staat om binnen een acceptabele tijd een boek te lezen en de leerstof in een mindmap weer te geven. 

Liever een individueel traject?

Ook is er de mogelijkheid voor individuele begeleiding vanuit de eigen leervraag. In een vrijblijvend gesprek wordt samen met uw zoon of dochter besproken wat de hulpvraag is. Vervolgens krijgt u een plan van aanpak.  Met dit plan sluit ik aan bij de eigen vragen van uw kind. In het plan staan de doelen waaraan gewerkt gaat worden, de voorgestelde werkwijze en de verwachte duur van de begeleiding. Tijdens het traject zal steeds bekeken worden in hoeverre de aanpak effectief is. 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over de cursussen of wilt u uw zoon of dochter aanmelden, dan kunt u telefonisch contact met mij opnemen of een email  sturen. Ik vertel u er graag meer over. Ook op www.time2control.nl kunt u algemene informatie vinden over de cursussen.